Konsumenci Nespresso w Polsce wybrali swoją ulubioną kawę - Cioccorosso o aromacie czerwonych owoców
Warszawa, listopad 2013 r. Konsumenci Nespresso to nie od dziś koneserzy wyśmienitej kawy, poszukujący oryginalnych doświadczeń smakowych. To właśnie oni zdecydowali o tegorocznej świątecznej edycji limitowanej kawy, która już w listopadzie pojawi się w sprzedaży. W czerwcu firma Nespressozapytała konsumentów na całym świecie, który z trzech zaproponowanych aromatów Grand Cru chcieliby mieć w swojej kawowej kolekcji na zimę. W Polsce zwyciężyło Cioccorosso - kapsułka, w której zamknięto aromat czerwonych owoców i gorzkiej czekolady, otrzymała aż 59% głosów Polaków.
Wielbiciele kawy mieli możliwość głosowania online na jedną z trzech propozycji Variations: Masala Chai (cynamon, anyż, goździki), Liminto (mięta i limonka) i właśnie Cioccorosso. Zwycięską kawę będzie można kupić od 12 listopada w cenie 1,89 zł za kapsułkę w butiku Nespresso, sklepie internetowym oraz przez infolinię. Jako edycja limitowana dostępna będzie przez ograniczony czas.
Cioccorosso zaskakuje szczególnym czekoladowo-owocowym aromatem, który dopełnia najwyższej jakości mieszanka Grand Cru. Stanowi niecodzienne połączenie wyśmienitej, starannie palonej kawy Livanto z nutami ciemnej czekolady i orzeźwiających czerwonych owoców.
Wirtuozeria i oryginalność smaku limitowanej edycji Variations na Święta to część zobowiązania firmy Nespresso, dla której kluczowe jest poszukiwanie innowacji i zagwarantowanie nieprzeciętnych doświadczeń smakowych. Pielęgnowanie relacji z konsumentami oraz dawanie im możliwości wyboru to także nieodzowny element filozofii Nespresso.
Oprócz Cioccorosso można także na nowo odkryć inne ulubione aromaty Variations, które niedawno weszły na stałe do oferty kaw Nespresso - Vanilio, Ciocattino oraz Caramelito. Łączą one naturalne aromaty (wanilii, karmelu i czekolady) z delikatnością mieszanki Livanto Grand Cru o optymalnym profilu smakowym.
Cioccorosso: przepis na czekoladowe cappuccino z czerwonymi owocami
Składniki:
- 1 kapsułka Cioccorosso Grand Cru
- 1 łyżeczka sosu z ciemnej czekolady lub 1 kostka ciemnej czekolady
- 50-70 ml mleka
- 30 ml syropu malinowego
- 2-3 łyżeczki płatków zbożowych z czerwonymi owocami
Wlać sos czekoladowy lub położyć kostkę gorzkiej czekolady na dnie szklanki do cappuccino nPrzygotować espresso z kapsułki Cioccorosso (40 ml) nWlać do mleka syrop malinowy, a następnie spienić je np. w Aeroccino nNałożyć część gęstej pianki na wierzch kawy nPosypać napój płatkami zbożowymi z czerwonymi owocami. Smacznego!
Więcej przepisów na kawowe wariacje na dedykowanej stronie internetowej:
http://www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations
***
Informacja o Nestlé Nespresso S.A.
Nestlé Nespresso S.A. jest pionierem i liderem rynku najwyższej jakości porcjowanej kawy premium. Spółka Nespresso z siedzibą w Lozannie, Szwajcaria, obecna jest w ponad 60 krajach i zatrudnia ponad 8000 pracowników. W 2012 roku spółka zarządzała globalną siecią sprzedaży detalicznej liczącą ponad 300 butików. Więcej informacji pod adresem: www.nespresso.com/mediacenter.
* * *
Dodatkowe informacje dostępne są:
W butiku Nespresso - Warszawa, ul. Nowy Świat 47
godziny otwarcia: poniedziałek piątek 10.00-19.00, sobota 10.00-17.00,
pod numerem bezpłatnej całodobowej Infolinii 800 51 52 53,
na stronie www: www.nespresso.com/pl
na oficjalnym profilu marki w serwisie Facebook: www.facebook.com/Nespresso