Magda Gessler oferuje catering świąteczny. Blisko 800 zł za dania wigilijne dla całej rodziny

Magda Gessler oferuje catering świąteczny. Blisko 800 zł za dania wigilijne dla całej rodziny

Magda Gessler
Magda Gessler Źródło: Newspix.pl / TEDI
Czas spędzony w kuchni stanowi nieodłączny element przygotowań przedświątecznych. Część rodzin decyduje się na skorzystanie z oferty cateringu, dzięki czemu oszczędzają czas i energię. Czy przy okazji oszczędzają pieniądze? Menu przygotowane przez Magdę Gessler wskazuje, że taka usługa może stanowić duży wydatek.

Restauracja „U Fukiera” mieści się na Starym Mieście w Warszawie i stanowi nieodłączny punkt na kulinarnej mapie stolicy. Magda Gessler dba o odpowiednią promocję swojego lokalu, który na brak gości nie może narzekać. Fani prowadzącej „Kuchenne rewolucje” oraz tradycyjnych polskich potraw mogą skorzystać z cateringu świątecznego, a zamówienia trzeba składać najpóźniej do 21 grudnia.

Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić za 12 pozycji, które z powodzeniem mogłyby znaleźć się na stole wigilijnym. Wybraliśmy dania bezmięsne, przeliczając porcje na cztery osoby i pamiętając przy tym, że mając duży wybór potraw, każdy członek rodziny sięgnie po symboliczną ilość każdej z nich.

  • Śledź po kaszubsku (300 g) – 40 zł
  • Sałatka jarzynowa (0,5 kg) – 46 zł
  • Pierogi z kapustą i prawdziwkami (12 szt) – 90 zł
  • Zupa czysta grzybowa (0,9 l) – 55 zł
  • Barszcz czerwony (0,9 l) – 32 zł
  • Uszka z borowikami do barszczu (20 szt) – 70 zł
  • Kapusta z grzybami i pigwą (0,5 kg) – 65 zł
  • Karp filet do smażenia bez ości (4 porcje po 200 g) – 82 zł
  • Makowiec na bogato z orzechami (1,2 kg) – 110 zł
  • Kompot z suszu taki jak w domu u mamy (0,9 l) – 30 zł
  • Sandacz filet do smażenia (4 porcje po 200 g) – 92 zł
  • Ryba po grecku duszona w bukiecie warzyw włoskich (300 g) – 50 zł

Po zsumowaniu kosztów wszystkich pozycji z oferty „U Fukiera” okazuje się, że za dania wigilijne trzeba zapłacić 762 zł. Oczywiście pod warunkiem, że sięgamy po zaproponowane przez nas potrawy, które nie są najdroższymi produktami z karty. Kompletne menu można znaleźć na stronie internetowej restauracji. Przygotowaliśmy krótkie zestawienie części potraw w tym tych nie uwzględnionych we wcześniejszych wyliczeniach:

Kapusta z grzybami i pigwą – 65 zł za 0,5 kg

Barszcz czerwony na zakwasie jak rubin – 32 zł za 0,9 l

Pierogi z kapustą i prawdziwkami – 45 zł za 6 sztuk

Karp po żydowsku – 39 zł za 250 g

Szczupak faszerowany migdałami, rodzynkami i chałką – 45 zł za 100 g

Zupa czysta grzybowa – 55 zł za 0,9 l. Zdjęcie ilustracyjne

Uszka z borowikami do barszczu – 35 zł za 10 sztuk. Zdjęcie ilustracyjne

Kaczka pieczona w całości po polsku z Antonówką – 160 zł za 1,7 kg. Zdjęcie ilustracyjne

Makowiec na bogato z orzechami – 110 zł za 1,2 kg. Zdjęcie ilustracyjne

Jabłecznik z cynamonem – 55 zł za 1,2 kg. Zdjęcie ilustracyjne

Sałatka jarzynowa tradycyjna – 46 zł za 0,5 kg. Zdjęcie ilustracyjne
Czytaj też:
Jaka pogoda na święta? „Zima na przeważającym obszarze nie zdąży przed Sylwestrem”

Źródło: WPROST.pl