Pora na Czarny Bez

Pora na Czarny Bez

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. netPR.plŹródło:InfoWire.pl

Kiedyś stały bywalec domowych spiżarni dziś ponownie przeżywa czasy świetności. Jego bogaty aromat stał się inspiracją do uwarzenia całkiem nowego piwa. Browar Amber wprowadza na rynek kolejną w tym roku nowość Amber Czarny Bez.

Połączenie klasycznego jasnego lagera z niezwykłym, subtelnym aromatem naturalnych kwiatów czarnego bzu dało efekt, który pozytywnie zaskakuje zarówno wielbicieli smakowych kompozycji, jak i wiernych fanów tradycyjnego piwa.

Kwiaty czarnego bzu, z których przygotowano syrop do piwa, zbierane były w pradolinie Wisły, na terenach wolnych od zanieczyszczeń, na przełomie maja i czerwca jest to idealny czas na zbiory. Syrop przygotowano według receptury Mistrza Hieronima Błażejaka.

Hieronim Błażejak to mistrz w sztuce komponowania nalewek domowych, naturalnych syropów i soków. Laureat wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie. Syrop z kwiatów czarnego bzu jest jednym z jego flagowych specjałów.

Połączenie piwa z naturalnym syropem z kwiatu czarnego bzu daje gwarancję wyjątkowego smaku. Jest to doskonale gaszące pragnienie podczas letnich upałów, ale ze względu na swój niezwykły aromat, będzie równie dobrze  smakowało jesienią i zimą zapewniają piwowarzy Browaru Amber.

Dzięki zawartości kwiatu czarnego bzu piwo jest naturalnie słodkie, aromatyczne i orzeźwiające.

Amber Czarny Bez to trzecie, obok Ambera Naturalnego i Ambera Chmielowego, piwo pod marką Amber  w portfolio browaru.

 

Źródło: Browar Amber

dostarczył:
netPR.pl