Polacy i Włosi zgodni w jednej kwestii

Polacy i Włosi zgodni w jednej kwestii

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. netPR.pl / Źródło: InfoWire.pl

Włosi potrafią docenić piękno jak mało kto, zwłaszcza jeśli chodzi o kobiety! To właśnie miłość do płci pięknej łączy Włochów i Polaków. Choć każda chwila jest idealną okazją by adorować wybrankę swego serca, to nie możemy zapominać o nadchodzącym Dniu Kobiet. Jak zadbać o bliską osobę? Co zrobić by nasza druga połowa poczuła się cudownie? Na wszystkie pytania odpowiadamy - Malma!

Bella Bella Donna

Romantyczna kolacja przy świecach choć brzmi banalnie, to dokładnie tak kobiety wyobrażają sobie wieczór z ukochanym we Włoszech. Nie bez powodu. To właśnie Italia jest uważana za kraj prawdziwych uwodzicieli, którzy z przyjemnością adorują kobiety. Polacy także mają w sobie romantyczną duszę, jednak rzadko ją ujawniają. Dzień Kobiet będzie idealną okazją by pokazać naszej drugiej połowie, jak wiele dla nas znaczy.

Cena romantica in Italiano kolacja, która rozpali jej zmysły!

Nie tylko miłość do pięknych kobiet łączy Polaków z Włochami, ale także uwielbienie do wykwintnego jedzenia. Włoska kuchnia nie bez powodu jest jedną z najpopularniejszych w Polsce. Bogactwo przypraw, takich jak bazylia czy oregano, doskonale pasuje do dań na bazie makaronu, dostarczając im wspaniałego aromatu i smaku. Niezaprzeczalną zaletą kuchni włoskiej jest możliwość uzyskania wielu wariacji jednej potrawy. Połączenia krewetek lub innych owoców morza z warzywami można dowolnie modyfikować, aby uzyskać doskonałą potrawę. Warto wybrać jako podstawę dania właśnie makaron Malma ze względu na jego charakterystyczną bursztynową barwę, która nada daniu włoskiego stylu i szyku. Czasem warto pokusić się o odrobinę szaleństwa i połączyć jasne mięso z owocami lub mlekiem kokosowym. To właśnie szczypta fantazji odróżnia zwykłe danie od tego, którym chcemy wyrazić uczucie. Na Dzień Kobiet kuchnia śródziemnomorska to idealny wybór! Kolacja przyrządzona z prawdziwie włoskiego makaronu zaskoczy podniebienie nawet wytrawnego smakosza, a lampka dobrze dobranego czerwonego wina będzie wspaniałym zwieńczeniem kolacji i gwarancją niezapomnianych wrażeń.

Il momento perfetto aby nigdy tego nie zapomniała.

Dopełnieniem scenerii wieczornego posiłku jest romantyczny nastrój. Aby podkreślić czarującą atmosferę warto zadbać o lekki półmrok, kojarzący się z aurą tajemniczości. Idealnie nadają się do tego świecie zapachowe o aromacie wanilii lub czekolady. Delikatna muzyka w tle pozwoli osiągnąć efekt niczym w filmie. Niezawodnym gestem zawsze okazują się kwiaty, dlatego pragnąc zapewnić niezapomniane chwile swojej damie, warto postarać się o bukiet jej ulubionych kwiatów. Gdy już odpowiedni nastrój zostanie osiągnięty i uda się zachwycić swoją wybrankę, można przejść do punktu kulminacyjnego wieczoru, czyli podania własnoręcznie przyrządzonej kolacji. Jako danie główne świetnie sprawdzi się wykwintny makaron Malma Chifferi Rigati w sosie pomidorowym, podawany z delikatną szynką parmeńską. Danie to na pewno zachwyci swym niepowtarzalnym aromatem, wzmocnionym listkami bazylii. Drugim niezawodnym wyborem może być Malma Conchiglie Rigate serwowane ze śmietanką i bakłażanem, którego niesamowity smak zostanie w Waszej pamięci jeszcze długo. Taki wieczór z pewnością zechcecie powtórzyć!

Malma jedyna w swoim rodzaju! Najwyższa jakość w połączeniu z pasją i zaangażowaniem po to, by móc rozsmakować się i zakochać w pysznej, włoskiej kuchni.

Conchiglie Rigate z Bakłażanem

Składniki:

  • 200 g makaronu Conchiglie Rigate
  • 1 bakłażan
  • 1 średnia cebula
  • 1 papryka
  • pęczka selera naciowego
  • 3 duże pomidory (bez skórki)
  • 4 łyżki śmietanki 30%
  • 4 łyżki oliwy
  • Sól, pieprz do smaku

Dodatkowo do dekoracji:

  • Pietruszka z parmezanem

Sposób przygotowania:

Bakłażana kroimy w plastry i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oliwy, dopóki się nie zarumieni. Dosalamy do smaku.

Po usmażeniu przekładamy go na ręcznik papierowy. Kroimy cebulę oraz paprykę, wrzucamy na patelnię i lekko podgrzewamy. Dorzucamy cienko posiekany seler naciowy, pomidory pokrojone w kostkę oraz przyprawiamy do smaku. Wlewamy śmietankę i podgrzewamy do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Wykładamy na talerz, podajemy z bakłażanem posypane parmezanem i pietruszką.

Źródło: inni Klienci

dostarczył:
netPR.pl
+
 0

Czytaj także