Hotel Ilan – tradycja i nowoczesność
Artykuł sponsorowany

Hotel Ilan – tradycja i nowoczesność

W restauracji The Olive można skosztować dań przygotowanych według ponad 100-letnich receptur
W restauracji The Olive można skosztować dań przygotowanych według ponad 100-letnich receptur / Źródło: materiały prasowe
W zabytkowym gmachu Jeszywas Chachmej Lublin, dawnej największej oraz najbardziej prestiżowej szkole rabinackiej na świecie, mieści się hotel Ilan, który łączy tradycję żydowską z nowoczesnością.

Jest to miejsce wyjątkowe, zlokalizowane zaledwie 800 m od Starego Miasta. Swoim gościom hotel oferuje 40 komfortowych pokoi, w tym dwa apartamenty. Wszystkie pokoje zostały wyposażone w telewizory LCD, minibarek oraz sprzęt do parzenia kawy i herbaty. Na hotelowych gości czeka monitorowany parking oraz bezpłatny dostęp do sieci wi-fi. Mogą oni również zwiedzać mykwę, tradycyjną łaźnię rytualną (i ją również użytkować), oraz oryginalną synagogę z czasów funkcjonowania Jesziwy.

W hotelu Ilan goście poznają żydowską historię Lublina, którą przybliża im specjalnie przygotowana całoroczna wystawa multimedialna w synagodze.

Restauracja The Olive to synergia kuchni staropolskiej i żydowskiej. Miejsce, w którym można skosztować wyjątkowych dań, przygotowanych zgodnie z ponad 100-letnią recepturą w nowych aranżacjach. Ponadto koszerni goście są zapraszani do skosztowania dań w funkcjonującej w hotelu restauracji koszernej.

Salt Lobby Bar zaprasza na aromatyczną kawę oraz wyśmienite trunki. Natomiast dzięki zbiorom książek z hotelowej biblioteki goście mogą bliżej poznać kulturę żydowską. Z myślą o grupach biznesowych hotel oferuje dwie klimatyzowane sale konferencyjne, w pełni wyposażone w nowoczesny sprzęt audiowizualny z możliwością przeprowadzenia wideokonferencji w jakości HD. Doskonale sprawdzą się podczas szkoleń, konferencji oraz innych imprez okolicznościowych.

Już wkrótce hotel odda do dyspozycji gości nową, ponaddwustumetrową salę konferencyjno-bankietową.

Okładka tygodnika WPROST: 6/2020
Artykuł został opublikowany w 6/2020 wydaniu tygodnika „Wprost”
Zamów w prenumeracie lub w wersji elektronicznej:

Czytaj także

 0