Świeże ryby nad Bałtykiem? Tak. Z zamrażarki

Dodano:
Większość ryb podawanych nad Bałtykiem pochodzi z importu (fot. sxc.hu) Źródło: FreeImages.com
Od 70 do 80 proc. ryb sprzedawanych na polskim rynku pochodzi z importu - dotyczy to również "świeżych" ryb serwowanych nad Bałtykiem - pisze "Metro". Oznacza to, że "świeże" ryby serwowane w smażalniach to w większości przypadków ryby mrożone.
Dziennik zauważa, że w większości przypadków "świeża" ryba serwowana w nadmorskich smażalniach niczym nie różni się od ryby, którą możemy zjeść w domu. Jeśli rzeczywiście chcemy zjeść świeżą rybę nad polskim morzem, powinniśmy zdecydować się na zamówienie flądry bądź śledzia.

arb, "Metro"
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...