Stary Browar przejdzie duże zmiany. Powstaną nowe restauracje
Jeszcze w tym roku ruszą pracę nad modernizacją strefy restauracyjnej w poznańskim Starym Browarze. Pierwsze prace obejmą skrzydło pasażu na poziomie +2. Modernizacja przeprowadzana będzie etapami i zgodnie z planem zakończy się w 2020 roku.
– Projekt Food Parku to element długofalowej strategii rozbudowywania funkcji społecznych Starego Browaru. Sukcesywnie rozwijamy sektory usługowe i ofertę związaną ze spędzaniem czasu wolnego. Browar już teraz może się pochwalić jedną z najbogatszych i najbardziej różnorodnych ofert gastronomicznych na rynku. W Food Parku pojawią się nowe formaty restauracyjne w stylu all-day-dining i kieszonkowe restauracje fast casual. Każdej ze stref foodowych w Starym Browarze nadajemy unikalny charakter. Obecnie klienci w zależności od potrzeby czy okazji mogą wybrać posiłek w „szybkich” punktach w dynamicznym otoczeniu food courtu w Atrium lub lunch czy elegancką kolację w jednej z restauracji wokół Dziedzińca, które sprzyjają dłuższemu delektowaniu się jedzeniem. Food Park wprowadzi do naszej oferty kolejny wymiar kulinarnych doświadczeń. – podkreśla Renata Gralec, dyrektor centrum.
– Stary Browar od początku swojego istnienia wyznacza trendy rynkowe związane ze społeczną rolą centrów handlowych. Uważnie śledzimy trendy oraz zmieniające się nawyki i zachowania konsumentów, oraz analizujemy potrzeby mieszkańców dużych aglomeracji. – mówi Magdalena Kowalak, prezes spółki zarządzającej Browarem.
Za projekt nowego Food Parku w Starym Browarze odpowiedzialne jest poznańskie studnio Mode:lina, które już wcześniej współpracowało z centrum handlowym, przy projekcie obecnej części jadalnej w skrzydle atrium.