Coraz więcej kur kończy w brzuchach Polaków
Dodano:
Polacy kupują coraz więcej drobiu - pisze "Rzeczpospolita".
Według cytowanego przez "Rz" Macieja Przyborskiego, wiceszefa Krajowej Rady Drobiarskiej, w tym roku w Polsce produkcja drobiu wzrośnie w porównaniu z 2012 r. o ok. 9 proc. Co za tym idzie, Polska umocni się na pozycji lidera branży w Unii Europejskiej.
Wartość rynku (liczona w cenach zbytu) mięsa drobiowego w Polsce przekroczyła w 2012 r. 10 miliardów złotych.
Od stycznia do maja 2013 r. eksport mięsa drobiowego z Polski wzrósł (rok do roku) o 14 procent.
zew, "Rzeczpospolita"
Wartość rynku (liczona w cenach zbytu) mięsa drobiowego w Polsce przekroczyła w 2012 r. 10 miliardów złotych.
Od stycznia do maja 2013 r. eksport mięsa drobiowego z Polski wzrósł (rok do roku) o 14 procent.
zew, "Rzeczpospolita"