Końskie DNA w mięsie wołowym wykryto w trzech zakładach w Polsce - donosi Radio Zet, powołując się na dane Głównego Inspektoratu Weterynarii.
Końskie DNA w wołowinie odkryto w zakładach w powiecie bełchatowskim (woj. łódzkie) i radomskim (woj. mazowieckie).
Janusz Związek, Główny Inspektor Weterynarii, powiedział Radiu Zet, że zakład z powiatu bełchatowskiego zdążył przerobić już część mięsa, a jego produkty trafiły na rynek. Firma oświadczyła, że produkty zostaną wycofane.
Końskie DNA wykryto w Polsce w 3 z 200 próbek. Do zbadania zostało jeszcze 80 - informuje Radio Zet.
zew, Radio Zet
Janusz Związek, Główny Inspektor Weterynarii, powiedział Radiu Zet, że zakład z powiatu bełchatowskiego zdążył przerobić już część mięsa, a jego produkty trafiły na rynek. Firma oświadczyła, że produkty zostaną wycofane.
Końskie DNA wykryto w Polsce w 3 z 200 próbek. Do zbadania zostało jeszcze 80 - informuje Radio Zet.
zew, Radio Zet