Salmonella i bakterie gnilne. To mięso miało trafić do sklepu?

Salmonella i bakterie gnilne. To mięso miało trafić do sklepu?

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. sxc 
Są już wyniki badań mięsa znalezionego w magazynach ubojni w Rosławowicach w Łódzkiem - informuje RMF FM. Okazało się, że w mięsie znaleziono antybiotyki, salmonellę oraz bakterie gnilne.
Prokuratura Rejonowa w Rawie Mazowieckiej otrzymała wyniki od Państwowego Instytutu Weterynarii w Puławach. Wyniki wskazują, że mięso pochodziło od chorych zwierząt, które były w trakcie leczenia.  Salmonella i bakterie gnilne potwierdzają przypuszczenia, że w ubojni bito padłe zwierzęta. Prokurator Krzysztof Kopania wyraźnie zaznaczył w rozmowie z RMF FM, że takiego mięsa nie powinni jeść ludzie.

eb, rmf fm