Mięso sprowadzane z Polski do Rosji będzie wnikliwie kontrolowane - poinformowały rosyjskie służby nadzoru weterynaryjnego.
Kontrolowane mają być wszystkie partie mięsa wieprzowego, przywożonego do Rosji z Polski. Informację w rozmowie z gazetą podał "Moskowskij Komsomolec" Siergiej Dankwert, szef Rossielchoznadzoru (Federalnej Służby Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego Rosji).
Każda partia mięsa będzie rozładowywana, kontrolowana i ponownie ładowana.
Według informacji strony rosyjskiej, kontrole to efekt odkrycia w transporcie z Polski szpiku wieprzowego pochodzącego z hiszpańskich zakładów, które nie miały pozwolenia na eksport do państw Unii Celnej Białorusi, Kazachstanu i Rosji.
zew, mk.ru, fsvps.ru
Każda partia mięsa będzie rozładowywana, kontrolowana i ponownie ładowana.
Według informacji strony rosyjskiej, kontrole to efekt odkrycia w transporcie z Polski szpiku wieprzowego pochodzącego z hiszpańskich zakładów, które nie miały pozwolenia na eksport do państw Unii Celnej Białorusi, Kazachstanu i Rosji.
zew, mk.ru, fsvps.ru