"Przez lata traktowaliśmy masło jak wroga, ale ta wojna już się zakończyła". Jeden z największych producentów margaryny wypuścił na rynek produkt, który jest mieszanką margaryny i masła. „To fundamentalny zwrot”.
Masło jest drogie i niezdrowe - przez lata przekonywał do jedzenia margaryny prezes koncernu Unilever Paul Polman – podaje TVN24. Teraz jeden z największych producentów margaryny na świecie wypuścił na niemiecki rynek mieszankę margaryny i masła.
- To fundamentalny zwrot - powiedział prezes Unilever Food, Antoine de Saint-Affrique. - Przez lata traktowaliśmy masło jak wroga, ale ta wojna już się zakończyła - dodaje.
Powodem jest coraz większa popularność masła. Według danych amerykańskiego rządu, spożycie masła na osobę na świecie jest najwyższe od 44 lat, a margaryny najniższe od siedmiu dekad.
Bloomberg, tvn24, tk
- To fundamentalny zwrot - powiedział prezes Unilever Food, Antoine de Saint-Affrique. - Przez lata traktowaliśmy masło jak wroga, ale ta wojna już się zakończyła - dodaje.
Powodem jest coraz większa popularność masła. Według danych amerykańskiego rządu, spożycie masła na osobę na świecie jest najwyższe od 44 lat, a margaryny najniższe od siedmiu dekad.
Bloomberg, tvn24, tk