Piwo z uzdrowiska

Piwo z uzdrowiska

Dodano:   /  Zmieniono: 
Kiedyś dla Polaka piwo miało być zimne i mokre. Rozróżniał tylko między jasnym a ciemnym. Teraz trzeba sprostać zupełnie nowym wyzwaniom – mówi Jaromir Kaczanowski, prezes zarządu Browaru Fuhrmann z Połczyna-Zdroju niedaleko Koszalina.

Rynek piwowarski należy do najszybciej rozwijających się gałęzi przemysłu spożywczego – rok temu był wart 15 mld zł. W Polsce warzy się obecnie ponad tysiąc gatunków piwa. Widzi pan jeszcze miejsce dla siebie?

Więcej możesz przeczytać w 43/2015 wydaniu tygodnika Wprost.

Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App StoreGoogle Play.

 0

Czytaj także