Kiedyś dla Polaka piwo miało być zimne i mokre. Rozróżniał tylko między jasnym a ciemnym. Teraz trzeba sprostać zupełnie nowym wyzwaniom – mówi Jaromir Kaczanowski, prezes zarządu Browaru Fuhrmann z Połczyna-Zdroju niedaleko Koszalina.
Rynek piwowarski należy do najszybciej rozwijających się gałęzi przemysłu spożywczego – rok temu był wart 15 mld zł. W Polsce warzy się obecnie ponad tysiąc gatunków piwa. Widzi pan jeszcze miejsce dla siebie?
Więcej możesz przeczytać w 43/2015 wydaniu tygodnika Wprost .
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.