Firmy rodzinne, czyli polska specjalność

Firmy rodzinne, czyli polska specjalność

Dodano:   /  Zmieniono: 
Przedsiębiorstwa budowane w latach transformacji urosły w siłę. Zyskały dziś, tak jak nowe firmy rodzinne, ogromny atut: to, co polskie, stało się modne.

W marcu tego roku pracownicy firmy Roleski ze Zbylitowskiej Góry koło Tarnowa z niecierpliwością wypatrywali nie tylko wiosny. Oczekiwali ciężarówek z nowymi wieczkami i etykietami – szczególnymi, bo eksponującymi polski oraz rodzinny charakter jednego z największych w kraju producentów keczupu, musztard, sosów i innych tzw. przypraw mokrych. Strategiczna decyzja o zmianie oznakowania opakowań była reakcją na wydarzenia na rynku. – Tylko na Facebooku jest sześć grup, których członkowie nawzajem informują się, jakie produkty pochodzą od polskich firm – zauważa Jakub Kołodziej, członek zespołu zarządzającego firmy Roleski.

DOBRE, POLSKIE, RODZINNE

Więcej możesz przeczytać w 12/2016 wydaniu tygodnika e-Wprost.

Archiwalne wydania Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App StoreGoogle Play.

 0

Czytaj także