Nadzwyczaj intensywne doznania od Nespresso

Nadzwyczaj intensywne doznania od Nespresso

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. netPR.pl Źródło:InfoWire.pl

Nespresso wprowadza do stałej oferty kawy KazaarDharkan o niezwykłej intensywności smaku

Warszawa, sierpień 2013 r. Firma Nespresso wzbogaca linię kaw intensywnych o KazaarDharkan, zwiastując tym samym przełom w zakresie intensywności kawy. Tworząc dwie nowe Grand Cru, Nespresso nie tylko na nowo definiuje znaczenie wyrazistości smaku i aromatu, ale także dostarcza nowych, niepowtarzalnych doznań pochodzących z jej picia.

Łamiąc schematy i poszukując innowacji, eksperci firmy Nespresso stworzyli charakteryzujące się wyjątkową wyrazistością kawy KazaarDharkan. Dzięki doświadczeniu i mistrzostwu w swojej dziedzinie przekroczyli oni granice dotychczasowej skali intensywności (od 1 do 10). Zamknięte w dwóch nowych kapsułkach egzotyczne, wyraźne aromaty zabiorą konsumentów Nespresso do świata najwyższej przyjemności.

Kazaar to oryginalna, mocna Grand Cru o głębokiej intensywności: 12 - w nowej, dwunastostopniowej skali Nespresso. Mieszanka ta po raz pierwszy została wprowadzona na rynek w 2010 roku jako edycja limitowana, a następnie wznowiona w ograniczonej ilości w 2012 roku. Kazaar, który zyskał niezwykłą popularność wśród członków Klubu Nespresso, trafia teraz do stałej oferty marki. Wraz z kawą Dharkan (intensywność: 11) uzupełnia dotychczasową linię kaw intensywnych, która staje się tym samym najbogatsza w historii firmy. Obydwie kawy wykraczają poza dotychczasową skalę intensywności Nespresso, definiując ją na nowo (od 1 do 12).

Swoją wyrazistość Kazaar zawdzięcza dwóm kongijskim kawom Robusta, uprawianym w Gwatemali i Brazylii. Ich egzotyczne pochodzenie, sposób mieszania i moc zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania smakowe. Aby osiągnąć ognisty charakter, eksperci Nespresso użyli najwyższej jakości brazylijskiej kawy Conillon, nigdy wcześniej nie wykorzystywanej w kawach z rodziny Grand Cru. W celu uniknięcia gorzkawego posmaku zastosowano specjalną technikę palenia oraz nowatorską metodę suszenia. Zielone owoce kawowca poddane zostały działaniu słońca, a nie maszyn, by nie zmęczyć i nie przepalić ziarna. Dodana do kawy Kazaar i uprawiana od niedawna Robusta dodaje aksamitności, a najwyższej klasy Arabika Cerrado zapewnia jej zbalansowany smak i delikatną słodycz. Goryczka i nuty pieprzowe równoważone są w niej przez gęstą, kremową konsystencję.

Innowacyjny proces produkcji dopełnia nowy sposób mielenia, pozwalający ziarnom uwolnić naturalne właściwości, a jednocześnie zachować wyjątkową moc kawy. By móc cieszyć się pełnią słodko-gorzkiego aromatu, Kazaar najlepiej podawać w formie ristretto (25 ml) lub nieco łagodniejszego espresso (40 ml).

Drugą intensywną nowością od Nespresso jest Dharkan kawa nieco subtelniejsza, podawana z większą ilością wody, której ostrzejsze akcenty smakowe wydobywane są dzięki długiemu procesowi palenia w niskiej temperaturze. Technika ta nadaje jej mocny, ognisty charakter, uzupełniony przez unikalne połączenie mieszanek Arabika z Ameryki Łacińskiej i Azji. Ponadto kawę Dharkan charakteryzuje intensywność palonych ziaren, którym towarzyszy aromat gorzkiego kakao i nuty zbożowe, nadające jej aksamitną konsystencję. Podczas picia wyczuwalna jest przyjemna, delikatna goryczka, która przez pewien czas utrzymuje się w ustach.

Wprowadzając na rynek KazaarDharkan, dwie jak dotychczas najintensywniejsze kawy z rodziny Grand Cru, firma Nespresso po raz kolejny dostarcza swoim konsumentom niezrównanych doznań, wychodząc poza przyjęte konwencje. Kazaar  i Dharkan poszerzają asortyment intensywnych kaw Nespresso Grand Cru, obejmujący już mocno skontrastowaną z nimi kawę Ristretto (10), kremową kawę Arpeggio (9) oraz kawę Roma o doskonale zrównoważonym smaku (8) i czynią tę linię najbogatszą w historii marki.

Kawy KazaarDharkan dostępne będą w sprzedaży od 2 września br.

Pikantne cappuccino od Nespresso

Do przygotowania kawy potrzebny będzie:

  • ekspres Nespresso
  • filiżanka do cappuccino
  • spieniacz do mleka Aeroccino

oraz

  • 1 kapsułka kawy Kazaar
  • mleko
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta cynamonu
  • cukier

Zaparz 1 kapsułkę kawy Kazaar w filiżance do cappuccino, tak aby objętość kawy stanowiła 25 ml. Do Aeroccino wlej 50 ml mleka i dodaj szczyptę czarnego, zmielonego pieprzu, a następnie całość spień na ciepło. Spienione mleko przelej do filiżanki z kawą. Aby uzyskać jeszcze bardziej wyrazisty smak możesz dodać trochę cukru i wymieszać. Całość udekoruj cynamonem. Ciesz się wyjątkowo gęstą i intensywną mieszanką kawy Kazaar zrównoważoną kremową, mleczną pianką.

Smacznego !

***

Informacja o Nestlé Nespresso S.A.

Nestlé Nespresso S.A. jest pionierem i liderem rynku najwyższej jakości porcjowanej kawy premium. Spółka Nespresso z siedzibą w Lozannie, Szwajcaria, obecna jest w ponad 60 krajach i zatrudnia  ponad 8000 pracowników. W 2012 roku spółka zarządzała globalną siecią sprzedaży detalicznej liczącą ponad 300 butików. Więcej informacji pod adresem: www.nespresso.com/mediacenter.

* * *

Kontakt dla prasy:

Olga Talarska, Weber Shandwick
tel: + 48 22 210 12 96, e-mail: [email protected]

* * *
Dodatkowe informacje dostępne są:
W butiku Nespresso - Warszawa, ul. Nowy Świat 47
godziny otwarcia: poniedziałek piątek 10.00-19.00, sobota 10.00-17.00,

pod numerem bezpłatnej całodobowej Infolinii 800 51 52 53,

na stronie www: www.nespresso.com/pl

na oficjalnym profilu marki w serwisie Facebook: www.facebook.com/Nespresso

Źródło: Nestlé Polska S.A.

dostarczył:
netPR.pl