Coraz więcej Polaków zwraca uwagę na to, co je. Pierwszego wyboru dokonują w sklepie, decydując się na lepszą jakość, a więc często wyższą cenę produktów. Równie często poprzez nieodpowiednią ich obróbkę wydane pieniądze idą do kosza.   
                
        
     
                 
                              
          
                 
            
                                                 
           
          
         Jak to rozumieć? Otóż nic nam po marchewce z ekologicznej uprawy czy niepryskanych środkami chemicznymi szparagach, skoro ich smak i właściwości zdrowotne zabijamy, rozgotowując je w dużej ilości wody. Równie dobrze można było kupić produkty w supermarkecie, płacąc o połowę mniej. Nabywamy zdrowe produkty, bo chcemy jeść smacznie i zdrowo. Powinniśmy też wiedzieć, w jaki sposób i w czym gotować, aby dobra zawartego w wartościowych produktach stracić jak najmniej. 
 
   
                Więcej możesz przeczytać w 40/2015 wydaniu tygodnika Wprost .
      
            Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
    
                        © ℗ 
                        Materiał chroniony prawem autorskim.
                        Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
 
                         
                           
                Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.