Konkurs na letni deser TEEKANNE rozstrzygnięty!

Konkurs na letni deser TEEKANNE rozstrzygnięty!

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. netPR.plŹródło:InfoWire.pl

W ostatnią niedzielę 23 czerwca, w ramach Pikniku Kulinarnego BlogerChefa w Łasku k/Łodzi, odbył się konkurs na najbardziej orzeźwiający letni deser zainspirowany nowymi smakami herbat TEEKANNE. Serca (i podniebienia!) jury zdobył przepis na ptysie na bazie herbaty TEEKANNE Forest Fruit.

Piknik Kulinarny był drugą częścią zainagurowanego dzień wcześniej święta dla miłośników kulinariów Wielkiego Finału BlogerChefa. Wydarzenie przyciągnęło tłumy blogerów oraz ważne osobowości świata kuchni. Cztery osoby wytypowane wcześniej przez organizatorów BlogerChefa oraz dwójka laureatów pierwszego etapu aplikacji konkursowej Herbaciane Smaki, dostępnej na facebook.com/herbatatoteekanne, stanęła w szranki o roczny zapas herbat i herbatek TEEKANNE.

Typowo letnie warunki atmosferyczne postawiły uczestników przed nie lada wyzwaniem.  W taki upał, jaki panował w niedzielę, krótka chwila nieuwagi mogła zdecydować o porażce mówi Dominika Chłopicka, Social Media Manager GRUPA 365 NET. Na szczęście, wszyscy poradzili sobie śpiewająco, co tym samym oznaczało, że na jurorów herbaciano-deserowych zmagań czekało niezwykle przyjemne, acz trudne zdanie.

Popularnym wyborem okazały się naleśniki, które w różnej postaci przygotowała dwójka uczestników, natomiast aż cztery osoby wykorzystały do swoich deserów napar z herbaty TEEKANNE Forest Fruit.

Powstało cytrynowo-imbirowe tiramisu inspirowane herbatą TEEKANNE Ginger & Lemon, naleśnikowy tort, naleśnikowa rolada czy mus czekoladowo-herbaciany wylicza Katarzyna Szatkowska, organizatorka Wielkiego Finału i Pikniku Kulinarnego BlogerChefa. Autorzy tych dań otrzymali torby pełne herbat, zachęcających do  poszukiwania nowych połączeń i rozwiązań kulinarnych dodaje.

Jury, w skład którego weszli przedstawiciele firmy TEEKANNE oraz szefowie kuchni renomowanych restauracji, postanowiło wyróżnić Martę Pyzik, która dostała się do konkursu z aplikacji Herbaciane Smaki. Blogerka przygotowała orzeźwiające ptysie z kremem z owoców leśnych i wróciła do domu z rocznym zestawem herbat i herbatek TEEKANNE.

Kulinarna przygoda blogerów i TEEKANNE dopiero się rozpoczęła. Do 30 czerwca na oficjalnym fan pageu TEEKANNE Polska można głosować na zwycięzcę aplikacji konkursowej Bloguj, gotuj i wygrywaj! Odkrywaj herbaciane smaki z marką TEEKANNE!, będącej kontynuacją projektu herbacianesmaki.pl. Nagrodą główną jest wspaniały zestaw naczyń, sygnowany nazwiskiem Karola Okrasy, firmy Philipiak.  

Koncern TEEKANNE to ponad 130 lat doświadczenia w zakresie produkcji herbaty. Wykwalifikowani specjaliści nieustannie pracują nad stworzeniem kolejnych, oryginalnych wariantów smakowych herbaty, które dostarczają niezapomnianych wrażeń konsumentom w różnych zakątkach świata. Siedziba firmy TEEKANNE POLSKA mieści się w Krakowie, a główna filia znajduje się w Dusseldorfie, w Niemczech (TEEKANNE GmbH & Co. KG).W asortymencie TEEKANNE Polska znajdziemy wiele rodzajów herbat, ponad 80 różnych produktów, które można znaleźć na sklepowych półkach nie tylko w Polsce, ale też w wielu krajach europejskich. 

 

Więcej informacji: 
http://teekanne.pl/
http://herbatarozgrzewa.pl/
https://www.facebook.com/herbatateekanne

Źródło: TEEKANNE Polska

dostarczył:
netPR.pl