Dobre, bo polskie! Produkty Krajowej Grupy Spożywczej niezastąpione w kuchni
Artykuł sponsorowany

Dobre, bo polskie! Produkty Krajowej Grupy Spożywczej niezastąpione w kuchni

Polski Cukier
Polski Cukier Źródło:Krajowa Grupa Spożywcza
Produkty przedsiębiorstw wchodzących w skład Grupy Kapitałowej Krajowej Grupy Spożywczej SA mogą skutecznie konkurować na europejskich i światowych rynkach nie tylko ceną, ale też jakością i smakiem. Cieszą się też dużym uznaniem Polaków. Bardzo trudno wyobrazić sobie gotowanie czy pieczenie bez cukru białego kryształ, koncentratu pomidorowego czy dżemu. A to tylko część artykułów, którymi może pochwalić się państwowy holding.

Zdaniem niemal 60 proc. rodaków polskie produkty spożywcze są lepszej jakości niż produkty z zagranicy. Dlatego też dla trzech na czterech Polaków ważne jest, by produkt, który kupują, był polski – wynika z badania wykonanego na zlecenie firmy Wiener. Rosnąca świadomość polskich konsumentów sprawia, że polscy rolnicy, spełniając europejskie normy, są w stanie konkurować nie tylko pod względem jakości, ale również smaku.Misją Krajowej Grupy Spożywczej jest wykorzystanie potencjału najlepszych krajowych płodów rolnych przez produkcję najlepszych produktów żywnościowych.

Coś na osłodę

Odrobina słodyczy i od razu świat wydaje się piękniejszy. Nie trzeba być łasuchem, by docenić prawdziwe frykasy. Te najbardziej znane słodkości produkuje marka Polski Cukier. Gama produktów jest niezwykle szeroka. Otwiera ją najbardziej popularny Cukier biały kryształ, który ma bardzo szerokie zastosowanie w codziennym życiu. To najpopularniejszy, klasyczny cukier o charakterystycznych kryształach i doskonałej rozpuszczalności. Jest wręcz idealny do słodzenia gorących i chłodnych napojów, pieczenia ciast, ciasteczek i przeróżnych innych słodkich wypieków, a także do przygotowywania przetworów. Od dziesięcioleci cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem.

Każdy, kto lubi piec domowe ciasta, wie, że doskonale się sprawdzi cukier biały puder. Aksamitna struktura, nieskazitelna biel i doskonała sypkość – to jego główne atuty. Co ważne, cukier puder nie zawiera dodatków typu antyzbrylacze. Natomiast ze względu na rodzaj opakowania (opakowanie foliowe typu PE/PET) wygodnie i praktycznie się go przechowuje. Szczególnie polecany jest do wypieku ciast i ciasteczek, przygotowywania lukru, dekorowania i posypywania deserów.

Białego i brązowego cukru dostatek

Nie do zastąpienia w każdej kuchni jest również cukier biały drobny do pieczenia. Powstaje on w wyniku specjalnego procesu segregacji, podczas którego selekcjonuje się kryształki cukru o określonej, odpowiedniej wielkości. Dzięki tak dobranej granulacji, cukier do pieczenia drobny bardzo szybko się rozpuszcza. Każdy, kto lubi domowe wypieki, wie, że ten produkt wręcz idealnie nadaje się do pieczenia ciast i ciasteczek, a także do przygotowywania jedwabistych kremów i deserów.

Mówiąc o produktach marki Polski Cukier, nie sposób nie wspomnieć o cukrze brązowym trzcinowym Demerara. Ma piękny, złocisty kolor. Jego bursztynowy połysk i lekko karmelowy smak zyskał ogromne rzesze zwolenników. Na sklepowych półkach wyróżnia go opakowanie – kartonik utrzymany jest w ciepłej, żółto-pomarańczowej kolorystyce słońca i ciepłych krajów. Dzięki wycięciu w opakowaniu w kształcie uśmiechu każdy może obejrzeć, jak fajnie ten cukier wygląda. Cukier brązowy Demerara doskonale nadaje się do słodzenia gorących napojów, wypieku ciemnych ciast, na przykład pierników i przygotowywania wytrawnych potraw i sosów. Idealnie pasuje także jako dodatek do egzotycznych drinków.

Nowości w ofercie Polskiego Cukru

Wśród nowości Polskiego Cukru znajduje się Cukier BIO, który pochodzi z ekologicznych, certyfikowanych upraw trzciny cukrowej. Produkt wyróżnia się najwyższą jakością. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do napojów i drinków. Znakomicie nadaje się do pieczenia i gotowania – przyda wyjątkowego charakteru ulubionym przysmakom.

Cukier w doypacku to również nowość na rynku polskim. Funkcjonalne opakowanie z korkiem umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie saszetki, chroni przed zawilgoceniem i rozsypaniem. Natomiast cukier brązowy znakomicie nadaje się do wypieków ciast, ciasteczek i przygotowywania wykwintnych deserów. Drobna granulacja szybko się rozpuszcza. Hermetyczne, wytrzymałe i praktyczne opakowanie jest niezastąpione w każdej kuchni czy biurze.

Nowe życie pomidora

Pomidory mają wiele cennych właściwości zdrowotnych, są m.in. znakomitym źródłem potasu, zawierają też wiele antyoksydantów i mikroelementów. Są niezbędnym składnikiem wielu potraw i sosów, a ich rolę w kuchni doprawdy trudno przecenić. Paletę produktów na bazie pomidorów oferuje przedsiębiorstwo Polskie Przetwory. Flagowym przetworem jest ketchup łagodny i pikantny, dostępny w poręcznym plastikowym opakowaniu lub w klasycznym opakowaniu szklanym w różnych gramaturach. Receptura produktu jest wyjątkowa. Została zainspirowana tradycyjnymi przepisami i jest specjalnie dostosowana do preferencji smakowych Polaków.

Ten wyjątkowy ketchup jest produkowany w zakładzie we Włocławku, podobnie zresztą jak inne produkty sprzedawane pod marką Polskie Przetwory, czyli koncentrat pomidorowy i sok pomidorowy. Należy podkreślić, że wszystkie oferowane artykuły są zdrowe. Sok pomidorowy, który powstaje z polskich pomidorów, nie zawiera ani konserwantów ani sztucznych składników – nie musi, bo w trakcie produkcji został poddany starannemu procesowi pasteryzacji. Dzięki temu ma wyjątkowy smak. Idealnie się sprawdzi jako zdrowy, niskokaloryczny napój lub jako dodatek do drinków i koktajli.

Każda zabiegana gospodyni z pewnością doceni produkty, dzięki którym będzie mogła szybko i sprawnie przygotować danie dla rodziny. Należy do nich choćby sos spaghetti Polskie Przetwory, który powstaje z najdokładniej wyselekcjonowanych składników. Gwarancję jakości stanowią najlepsi w swoim fachu specjaliści, którzy czuwają nad recepturą sosu. Wspaniały włoski smak sosu stanowi podstawę pysznych domowych posiłków. Znakomitym wyborem będzie także sos boloński, który można postawić na kuchennej półce w każdym domu. Odrobinę egzotyki zapewni natomiast sos meksykański. Z kolei sos słodko-kwaśny będzie doskonale komponował się z różnego rodzaju mięsami, a szczególnie z kurczakiem.

Na chleb i do naleśników

Do kanapek, naleśników, słodkich ciasteczek i do tortów. Do jedzenia w domu i na wyjeździe. Dżemy Polskich Przetworów, które powstają z najlepszych dojrzałych truskawek, czarnych porzeczek i wiśni, wyróżniają się jakością i smakiem. Producent zadbał o to, by idealnie dopasowywały się do oczekiwań Polaków. Z uwagi na to, że coraz więcej osób szuka produktów o obniżonej zawartości cukru, dżemy mają 30 proc. mniej cukrów (niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu) przy zachowaniu wszystkich wartości smakowych.

Marka Polskie Przetwory została doceniona nie tylko przez konsumentów, ale także przez fachowców branży spożywczej. Otrzymała między innymi tytuł „Super Sukces Wiosny 2014”, nagrodzona została Złotym Medalem Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2014 oraz otrzymała znak „Poznaj Dobrą Żywność” dla wybranych produktów, który nadawany jest przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Zaufanie i ponad 100 lat tradycji

Krajowa Grupa Spożywcza SA jest polskim producentem żywności o strategicznym znaczeniu dla bezpieczeństwa żywnościowego kraju. Spółki Grupy Kapitałowej Krajowej Grupy Spożywczej SA i oddziały Grupy to podmioty niejednokrotnie z ponad 100-letnią tradycją, które dzisiaj z powodzeniem funkcjonują w wielu różnych segmentach i na różnych rynkach.

Grupa Kapitałowa Krajowej Grupy Spożywczej SA ciągle się rozwija, pozyskując nowe podmioty oraz wkraczając w kolejne segmenty działalności. Celem powstania Grupy była dywersyfikacja działalności oraz budowanie silnego holdingu spożywczego. Siłą Krajowej Grupy Spożywczej SA są ludzie, doświadczenie, działanie w zgodzie z naturą oraz odważne patrzenie w przyszłość. Spółka stawia na nowoczesność i innowacyjność. Jej produkty trafiają do małych sklepów i do największych sieci handlowych. Cieszą się zaufaniem renomowanych koncernów spożywczych, chemicznych i farmaceutycznych na całym świecie. A przede wszystkim polskich konsumentów!

Źródło: KGS