Kulinarna premiera w GRAPE Taste Theater

Kulinarna premiera w GRAPE Taste Theater

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. netPR.pl Źródło:InfoWire.pl

17 mgnień wiosny oto tytuł pierwszego w Polsce spektaklu kulinarnego, który już od 3 kwietnia będzie wystawiany we wrocławskim GRAPE Taste Theater. Trzygodzinne przedstawienie w reżyserii szefa kuchni Łukasza Dudzińskiego to 10 wyrafinowanych dań i 7 doskonałych win, wszystko w sezonowej obsadzie.

Kulinarne spektakle w GRAPE Taste Theater wykorzystują smak jako główny, ale niejedyny środek przekazu. Tak jak śpiew w operze czy taniec w balecie, tutaj prym również wiedzie niebanalna sztuka, tym razem kulinarna. 17 mgnień wiosny to wyjątkowe menu zbudowane z 10 wyrafinowanych dań oraz 7 wyselekcjonowanych przez someliera win. Na talerzach zobaczymy więc zaostrzające apetyt przystawki, wykwintne zupy, oczyszczające podniebienie intermezza, a w końcu zaskakujące danie główne oraz zniewalające wszystkie zmysły desery. Wraz z kolejnymi daniami, na stole pojawią się wydobywające głębię smaku doskonałe wina. Menu serwowane jest w wersji klasycznej oraz wegetariańskiej.

Szef kuchni GRAPE Restaurant Łukasz Dudziński zaznacza, że inspiracją podczas kreowania menu degustacyjnego są dla niego zjawiskowe połączenia smaków.   By je uzyskać obsadę dań dobieramy sezonowo, zawsze poszukując zaskakujących podniebienie ingrediencji. Tym razem w głównych rolach obsadziliśmy czarne trufle, królewskiego kraba, halibuta oraz szkocki antrykot Aberdeen Angus. Wiosenną scenografię dań tworzą  mikropędy czarnuszka, czerwona rzodkiew, rukola oraz płatki jadalnych kwiatów.  To ważne dopełnienie całości   wyjaśnia Dudziński ponieważ nasz spektakl chłonie się wszystkimi zmysłami.

Kulinarnym rozkoszom towarzyszyć będzie szpiegowska historia,  wprowadzająca gości w klimat minionej epoki. Tajemnicza narracja przywoła postać nieśmiertelnego Stirlitza, dzięki któremu każdy z gości GRAPE Taste Theater przez moment stanie się tajnym poszukiwaczem intrygujących zmysły smaków.

GRAPE Taste Theater mieści się na ulicy Parkowej 8, w tajemniczej, pięknie odrestaurowanej XIX-wiecznej willi na wrocławskim Zaciszu, tuż obok starego Parku Szczytnickiego oraz Hali Stulecia. To scena kameralna, każdego wieczoru w spektaklu uczestniczyć może jedynie 26 widzów. Swoją wizytę należy jednak zapowiedzieć rezerwacje przyjmowane są telefonicznie ( 71 73 60 400) i online (www.graperestaurant). Cena biletu na kulinarny spektakl w wersji klasycznej lub wegetariańskiej to 250 zł, wraz z menu degustacyjnym wina 370 zł. Wiosenny spektakl wystawiany jest od 3 kwietnia, aż do końca maja 2014.

17 mgnień wiosny - ten spektakl to uczta dla zmysłów w najpełniejszym tych słów znaczeniu.

 

 

Źródło: GRAPE Restaurant

dostarczył:
netPR.pl