Katarzyna Ślusarczyk, Premium Foods: zachowujemy lokalność i tradycję
Artykuł sponsorowany

Katarzyna Ślusarczyk, Premium Foods: zachowujemy lokalność i tradycję

Katarzyna Ślusarczyk (z prawej) i wręczający nagrodę Stanisław Szwed, sekretarz stanu w Ministerstwie Rodziny i Polityki Społecznej
Katarzyna Ślusarczyk (z prawej) i wręczający nagrodę Stanisław Szwed, sekretarz stanu w Ministerstwie Rodziny i Polityki Społecznej Źródło:Wprost / Piotr Woźniakiewicz, Ars Lumen
Wzrastająca świadomość dotycząca zdrowia sprawia, że coraz chętniej sięgamy po produkty z dobrym składem. Szukamy dżemów z dużą zawartością owoców a nie jedynie przywołujących ich smak. Wracamy więc do tego, co przygotowywały dla nas nasze babcie pamiętając, że na smak jedzenia ma wpływ jego jakość. Odpowiedzią na te potrzeby są produkty Premium Foods.

Firma wspiera lokalnych rolników i dostawców. Oferowane produkty powstają z wyselekcjonowanych owoców i warzyw dostarczanych przez zaufanych producentów. Ten rodzaj współpracy gwarantuje świeżość i naturalność składników, ale także przyczynia się do rozwoju i wsparcia lokalnej społeczności.

Smaki według babcinej receptury

„Przetwory z Ogródka Dziadunia” produkowane są według domowych przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Firma dba o to, by skład oferowanych produktów był naturalny i krótki, co przekłada się na ich smak i jakość. To ponad 70 produktów produkowanych według prostej idei – oferujemy klientom to, co sami chcielibyśmy zjeść.

Wspomniane konfitury przygotowywane są tak, jak kiedyś. Powidła śliwkowe są smażone kilka dni, by zachować odpowiedni smak i konsystencję. Jest też samodzielnie deptana kapusta kiszona – w ogródku, który zamienił się w przetwórnie. Wszystko tak, jak większość z nas pamięta z dzieciństwa, jedynie na większą skalę.

Działalność w kierunku rozwoju i wsparcia

Dla Premium Foods ważny jest rozwój. Bazując na rodzinnej tradycji firma wypromowała markę „Ogródek Dziadunia” i nie boi się sięgać po więcej. Firma chce zrzeszać lokalnych producentów i ich produkty, oferując wsparcie tym, którym trudno jest wybić się w sieciowych sklepach. Ze względu na swoje doświadczenia, Prezes Zarządu Katarzyna Ślusarczyk wie, jak połączyć nowoczesność z tradycją i wypromować polskie marki.

„Przetwory z Ogródka Dziadunia” to czyste etykiety i prosty skład. To syrop z malin zakupionych od lokalnych rolników albo samodzielnie deptana kapusta kiszona. To tradycyjny, domowy i bardzo naturalny smak” – opowiada Katarzyna Ślusarczyk.

Prozdrowotna działalność firmy wykracza poza oferowane produkty. Niedawno powstała Fundacja Premium Foods powstałą po to, by wspierać osoby starsze. Celem fundacji jest wsparcie i aktywizacja seniorów.

Powrót do tego, co lokalne

Sukcesem firmy jest zrozumienie potrzeb zmieniającego się konsumenta. Świadomość ludzi jest coraz większa, niezwykle popularne stają się kiszonki i zakwasy, a w ofercie firmy znajdują się właśnie takie produkty. Żurek z własnych upraw żyta, czy zakwas z buraka cieszą się ogromnym zainteresowaniem.

Co sprawia, że klienci doceniają te produkty? To zachowanie wysokich standardów produkcji, które zapewniają najwyższą staranność na każdym etapie procesu. Dzięki temu konsumenci zawsze mogą powrócić do dobrze znanego im zapachu i smaku.

Firma Premium Foods zdobyła nagrodę Orły „Wprost” w woj. śląskim w kategorii „Lokalny producent żywności”.